Publicerad den

Dag 1: Noëlles quilt

Noëlle är kusin till 2 av mina barnbarn . Hon föddes för ganska precis ett år sedan. Flera av mina barnbarns kusiner har fått barntäcke strax efter de föddes och det skulle Noëlle också få. Men det hände så mycket annat och det fanns ingen tid att sy det klart. Täcket blev en anledning till att jag bestämde mig. Nu måste jag få tummarna loss och göra klart vad jag har börjat på. Kniven på strupen med en blogg!

Noëlles täcke

Första täcket är klart – och jag är nöjd.

Täcket är sytt i Flygande Gäss-mönster på snabbt och enkelt sätt. Djuren är råkantsapplikationer. De är ritade på Steam-a-seam lite 2 och först påstrukna på ramen sedan fastsydda med osynlig tråd -YLIs invisible thread – och frihandssicksacksöm.

Vadden är en tunn polyestervadd. Jag väljer alltid en polyestervadd till barntäcken, så att de kan tvättas och tumlas och fortfarande vara fina.

Mönsterdelen av täcket är quiltat med övermatare i diket på sömmarna och ramen med djur frihandsquiltat dels runt alla djur dels ett fritt snabbsytt spagettimönster.

Ytterramen är sydd med hjälp av QuiltSmart border och fastsytt med osynlig sicksack, sedan quiltat med frihand i kanten och övermatare på ramen.

Tygerna är ur Kaffe Fassett collectives-serie och Michel Millers Krystalserie.