Publicerad den

Dag 131: Gör om gör rätt….

Fast täcket låg klart – dubblerat med vadd och baksida och ”tråcklat” med 505, så kunde jag till slut inte låta bli att göra om och göra rätt. Ramen ytterst var helt fel påsatt och skulle antingen vara rynkig eller bilda en inte så vacker volang. Jag har nog vetat om det – men inte tagit tag i problemet utan bara låtit toppen ligga där oquiltad i alla dessa år. Nu tog jag ett par timmar och sprättade istället för att göra något roligare och jag vet att jag blir nöjd med att ha gjort det.

Det finns fler fel insydda i toppen, men jag tror att det går bra att dölja med tät quiltning. Alla de oblekta trianglarna mot bården har en ytterkant på skrådden vilket är så fel. Det drar sig och blir mycket längre och det bildas rynkor – men som sagt det går nog att trolla bort.

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så kunde detta täcke vara en utmärkt lärobok i hur man inte ska göra och varför.

Fast jag kommer att vara sååå nöjd och glad när det blir klart. Det kommer säkert att figurera här fler gånger!