Publicerad den

Dag 16: Baltimore applikationer på maskin

När man går igenom mitt quiltboksbibliotek och ser alla böcker om Baltimore applikationer, så förvånar det nog inte att jag har ännu ett påbörjat arbete med Baltimore inspirerade applikationer. I samband med att jag köpte en ny liten symaskin 2005 eller 2006, som hade en fin justerbar langettsöm, började jag sy ett Baltimore på maskin. Numera bor maskinen i Uppsala, men jag har en annan som också kan sy langett, dock inte justerbar.

Alla tyger som valdes ut beströks med Misty Fuse ( ett flortunt klister vliselin) på baksidan. På så sätt var det bara att klippa ut de olika blommor och blad till ett mönster och stryka fast allt eftersom. Finast blir det att börja under ifrån och sy fast bit för bit.

Elva block är klara och tre till förbereddes idag.