Publicerad den

Dag 216: Färgning med reaktiva färger

Fast jag hade 15 olika färgblandningar klara, kunde jag inte låta bli att göra 13 till. Det blev dessa 13 som jag började med. Först tyget i plastpåsen- ca 60 x 60 cm, sen i med lite vatten – ca 1 dl – och massera runt så tyget blir riktigt blött. Därefter är det färglösningen som ska i. Jag vill att det ska bli mättat så 2 msk av en koncentrerad färgblandning som också masseras runt så man inte ser något vitt tyg. När det var gjort på alla 13 färgerna så var det dags att hälla i soda för att fixera färgen på tyget. Jag hade 15 dl så det fick bli 1 dl per påse. jag gjorde en knut på varje och massera runt lite till innan jag satte lock på färgburkarna och lät allt vila över natten.

Det ska bli sååå spännande att fortsätta idag med att skölja och tvätta. Sedan kommer jag nog att färga en ny omgång när nu allt står framme.