Publicerad den

Dag 247: Ansiktsmask

Efter att ha planterat alla inköpta plantor i de olika krukorna och flyttat om så att jag var hyfsat nöjd tog orken slut och jordgubbarna får vänta.

Jag hade en sömnadssak på ”to do”-listan som lockade. Att sy en ansiktsmask. Även om det ännu inte är påbjudet att alla ska ha det – så vet man inte rätt som det är så öppnas landet upp – men alla ska ha mask….

Jag gick igenom vad alla skrev om hur de skulle tillverkas för att vara säkra – eller i vart fall så säkra som möjligt. Tättvävt bomullstyg typ batiktyg plus 2 lager av silkeorganza var en i stort sätt en perfekt kombination. Jag måste testa. Fast man vet ju aldrig om det fungerar mot smittan, det vill man inte testa.

Min vän Charlotte hade delat med sig av en utmärkt beskrivning från Nya Zeeland som var ok att dela vidare. Jag har problem att lägga in den, men den finns någonstans under handledningar. Och kanske här

Det tog 10 minuter att sy (när jag väl valt tyg) och passformen är perfekt. Jag offrade en svart t-shirt till knytbandet – den räcker till ganska många band.

Silkeorganzan i 2 lager är mellan yttertyget och fodret – det var enklast så. Nu ska jag leta fram batiktyg och sy fler. Det blir säkert till att masstillverka i vanlig ordning.