Publicerad den

Dag 330: Studiedag

Vårt ”bibliotek” är ett gemensamt städprojekt som behöver göras. Men där hamnar man i högar av intressant läsning som gör att det tar all världens tid och slutar med att allt hamnar tillbaka där det var för att tas omhand senare. Jag fick fram en hög blogginlägg från Elisabeth Barton från 2012 och 2013 som var otroligt givande att läsa.

Sen var det dags att fundera över hallonlandet och varför vissa – ganska många- plantor inte trivs och mår bra längre. Googlade, läste och lärde.

Vi behöver torv! Vår lerjord är som cement, men det är riktigt roligt att lära av Sara Bäckmo. Både sånt man vill och behöver få veta och sånt som löser andra problem. Vi ska odla vitlök i pallkrage och i botten på pallkragen ska vi lägga all fallfrukt! Superbra stt bli av med den så enkelt.

Det blev lite sytt också. Tråkig sömnad att sy fast avslutningskanter. Jag har blivit erbjuden att ställa ut på ”Höstsalongen” i Kävlinge nästa helg 4-6/9, och till dess ska jag ha blivit klar med lite olika saker att ställa ut.

Björnären är mogna och plockas några burkar för frysen varje dag. Det är det värsta att plocka med alla hemska taggar.

Sen måste ju Malte få visa sig i sin välfriserade och nybadade look när han kom hem från salongen. Fast han hade svårt att stå stilla och posera utan ville mest rusa runt och rulla sig i gräset.