Publicerad den

Kniven på strupen

Jag heter Ingrid Agering och bor i Lackalänga i Kävlinge kommun utanför Lund. Sedan 1981 har jag sytt lapptäcken och quiltat dem. 1990 startade jag postorderbutik med quilttyger och material och samtidigt började jag hålla kurser. Nu är det 29 år sedan och det har blivit många täcken men också mycket kursmaterial som inte blivit färdigsytt. Efter en inventering av mina sydda quilttoppar och påbörjade projekt har jag börjat fundera på hur jag ska få allt färdigt – man lever ju inte för evigt och ingen blir glad av att ärva ett påbörjat arbete. Däremot tror jag att barnbarnen kan ha glädje av ett färdigt quilt. Nu har jag inte 52 barnbarn, men kanske kan jag komma på andra sätt att avyttra mina färdiga alster på. Det gäller bara att bli klar med dem. Kniven på strupen med en blogg tänkte jag.

Min ambition är att visa ett färdigt quilt i veckan. Då borde högen av pågående arbeten minska rejält. Det blir inlägg om quiltarbeten av många olika slag. Traditionella, moderna och art quilt med beskrivningar, mönster och ”recept” på hur jag gör. Ibland måste jag förmodligen skriva om annat som upptar min tid som buskar, blommor, frukt och bär. Välkommen att följa min blogg: 365 dagar i mitt quiltliv.