Kurser

Urval av kurser 2020:

Färgning med Procion MX 1. (heldagskurs 6 tim Pris/pers : 800:- + 200:- för material – mer material finns att köpa-) 3-6 deltagare

Grundkurs i färgning med reaktiva färger på bomullstyger och siden. Jag går igenom material och kemikalier och hur man hanterar dem på rätt sätt. Olika recept och hur man blandar färger för att få rätt nyans.

Vi färgar en färgcirkel samt ljusa och mörka nyanser. Dessutom en 9-gradering i grått från ljusaste till mörkaste grått.

Färgning med Procion MX 2. (heldagskurs 6 tim Pris/pers  800:- + 200:- för material – mer material finns att köpa-) 3-6 deltagare

Fortsättningskurs i färgning med reaktiva färger. Här färgar vi fram mönster i färgerna. Vi färgar Shibori och Arashi samt isfärgning och andra mönster. Vi blockerar färg och trycker med förtjockad färg. Vi färgar graderingar från en färg till en annan.

Mönster på tyg. (Heldag 6 tim Pris/pers  800:- + 200:- för material )

Man kan utgå från vita eller färgade tyger och gör dem personliga med olika mönster

Stämpling och frottage,  blockering, avfärgning och målning  samt screentryck med Thermofax-tryckramar med textilfärger. 3-6 deltagare

Foto och bilder på tyg (3-6 timmarskurs)

Jag går igenom olika typer av bilder och flera sätt att använda dem på quilts. Vi överför foton och bilder från olika material till tyg med hjälp av olika kemikalier och tekniker.

Landskapskurs

Stenar, vågor, sand, gräs och skyar med 3-d effekt gör ett landskap levande och intressant. Med enkla medel åstadkommer vi en hel provkarta av natur i tyg. (3-6 timmarskurs)

Frihandsapplikationskurs (2 timmar)

Sy fast olika applikationer med min okomplicerade frihandsömnadsmetod. (Symaskinen ska kunna lätta på pressarfotstrycket.)

Maskinquiltning

Frihandsquiltning (4 timmar)

Frihandsquilta en text, och flera olika mönster som passar till bakgrund och till mellanremsor och ramar. Dessutom quiltar vi ett vattenlandskap med vågor, sand och himmel. Mitt enkla sätt att frihandsquilta passar alla symaskiner, även gamla, där man kan lätta på pressarfotstrycket.

Traditionella Quiltkurser

Handquiltning (3-6 timmar)

Genomgång av olika vaddmaterial och markeringssätt för att handquilta ett litet eller stort täcke. Handquiltningsteknik i ram och i ring.

”Lone Star” Stor, mellan eller liten stjärna i QuiltSmart-teknik.

(3×3 timmar med hemarbete emellan gångerna)

Vi syr en stjärna antingen i planerat tygmönster eller med en scrap-look med många olika tyger.

Kompassros på QuiltSmart

(3×3 timmar med hemarbete mellan gångerna)

16-Patch-mönster (heldag)

Sy en quilttop snabbt och enkelt med 2 rullar Jelly Rolls, en mönstrad och en enfärgad. Med en ram runt kanten så har man snabbt ett litet quilt.

Flygande gäss (3 timmar)

Vi utgår från kvadrater och med några enkla sömmar får vi 4 lika ”gässblock”. Ännu ett snabbt sätt att sy ett populärt mönster på.