Om ImageRing & Ingrid Agering

ImageRing grundades och drivs av konstnären och designern Ingrid Agering. Ingrid erbjuder kurser inom trycktekniker för textilier, quilt-tekniker och textilkonst. ImageRing säljer även Art Quilt-material här via hemsidan.

Historia

Företaget startades 1990 som en postorderfirma som sålde quilt-material och hette vid grundandet Quilt-ting. 1991 öppnades dörrarna för ImageRing’s ”in-home-shop” för lapptäckstyger, quilt-material och quilt-tillbehör i Waterloo utanför Bryssel (Belgien). ImageRing har sedan dess anordnat flertalet utställningar och kurser. 1994 flyttade ImageRing’s butik till Höör och höll även där flera weekend-kurser. 1995 flyttade butiken till Möllevångsgatan i Malmö. I Malmö hölls quilt-café, kurser av olika slag, utmaningar och utställningar inom quilting och lapptäckssömnad. Butiken stängde 2001.

2007 slog ImageRing åter upp dörrarna för ett av få gallerier för Art Quilt i Sverige. ImageRing Galleri & Butik erbjöd en rad inspirerande kurser inom Art Quilt och ställde ut fina Art Quilts av Charlotte Yde, Bettina Andersen, Jette Clover, Lena Wik, Bodil Vinke, Karin Röh, Eva Aagesen, Rita Mortensen, Eva Nelander-Juntunen, Ulva Ugerup och Solveig Refslund. Galleriet stängde 2009.

Om Ingrid Agering

Ingrid föddes 1951 i Malmö och växte upp i Borstahusen. Efter studentexamen i Landskrona följde i snabb takt yrkesskola i sömnad, hushållsskola i Svalöv, Tillskärarakademi i Köpenhamn och arbete som direktris/designer på en barnkonfektionsfabrik i Landskrona. Därefter följde ekonomistudier vid Lunds Universitet som blandades med sömnad av Lundaspexets kostymer och karnevalskläder. 1976-1983 arbetade Ingrid som kostymtecknare på Malmö TV med en vidareutbildning förlagd till teatrar i London och Stockholm, samt TV i Danmark och Sverige.

Under 80-talet tillbringade Ingrid 3 år i USA och gick då på en mängd olika kurser inom Patchwork och Quilting bl a på Baltimore University och för Jinny Beyer. En vecka varje vår och höst åker Ingrid tillbaka till USA för att få ny inspiration och lära sig nya tekniker.

Ingrid är författare till Tidlösa Täcken – en lärobok i patchwork och quilting, som kom ut 2001. Boken har sålts i bokhandlar och syberhörsbutiker runt om i hela Sverige och Danmark. 2004 var Ingrid med och startade Öresundsquiltarna tillsammans med Lisbeth Bergström, men lämnade organisationen när ImageRing’s nya galleri öppnade i Malmö 2007.